Onderhoudstips voor
Quartz composiet

Koos u voor Quartz composiet voor de afwerking van uw keuken of badkamer? Dan geven we hieronder onze handige tips voor het onderhoud van dit materiaal weg. 

 

Quartz composiet in de keuken

Voor regelmatig onderhoud met een afwerking van het type POLI – EASY CLEAN – LETANO – LEATHER – ACIENTO adviseren wij het gebruik van AKEMI Quartz Clean & Care of een neutraal schoonmaakmiddel (met neutrale pH-waarde). Een sopje met warm water en Cif-crème kan ook volstaan. Spoel deze overvloedig na met warm water.

Bij hardnekkige vlekken mag u eveneens Cif-crèmeschuurmiddel gebruiken. Breng deze onverdund aan op een schuursponsje en wrijf het oppervlak lichtjes in. Spoel voldoende na met warm water. Voor deze behandeling bij voorkeur uit over het volledige oppervlak en niet enkel op het gevlekte gedeelte. 

Quartz composiet in de badkamer

Een wastafel of douchebak in quartz-composiet mag met alle klassieke neutrale reinigingsmiddelen onderhouden worden. Reinig na gebruik steeds de spoelbak grondig met een neutrale zeep en water en wrijf het oppervlak schoon met een natte doek.

Bij kalkaanslag mag u gewone huishoudelijke schoonmaakproducten gebruiken. Het is daarbij wel van belang om steeds de instructies op de verpakking goed na te lezen en steeds na toepassing de spoelbak grondig te reinigen met water. 

 

Vermijd ten allen tijde contact met deze producten met uw Quartz composiet wastafel of douchebak:

-> Oplosmiddelen voor verf, bijtende soda, zeer zure producten of producten met een pH waarde hoger dan 10. 

-> Bij gebruik van bleekmiddelen of oplosmiddelen dient u het oppervlak grondig te spoelen met water. Laat dergelijke producten nooit te lang op het oppervlak. 

-> Chloorhoudende producten en producten op basis van Aceton 

-> Waterstoffluoride 

Bij ongelukkig gebruik van bovenstaande middelen kan u het best zo snel mogelijk reinigen met water en een neutrale zeep.